Službeni početak programa Zaželi u Općini Selca - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Službeni početak programa Zaželi u Općini Selca


 


 

Priopćenje za medije povodom zapošljavanja žena za brigu o starijima i nemoćnima


Deset žena brinut će za 60 starijih i nemoćnih sumještana


 


U općinskoj vijećnici Općine Selca potpisani su ugovori o radu s ukupno deset žena koje će narednih godinu dana brinuti za 60 starijih i nemoćnih sumještana, mještana Općine Selca. Dio je to projekta “Zaželi - program zapošljavanja žena u Općini Selca” ukupne vrijednosti 927.390,00 HRK, kojeg provodi Općina Selca, a financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.


Svaka od zaposlenica brinut će tako za 6 korisnika, kojima će biti na raspolaganju oko pomoći u kućanskim poslovima, dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, u pripremi obroka, održavanju čistoće, brizi o higijeni i pomoći pri oblačenju i svlačenju i tako dalje.


Svaki mjesec, zaposlenice će dostaviti i po jedan paket higijenskih potrepština svakom od svojih korisnika. Tijekom početnih mjeseci provedbe projekta, a sukladno njihovim željama i potrebama, zaposlene žene sudjelovat će i u certificiranim programima obrazovanja i osposobljavanja kako bi unaprijedile vlastitu poziciju na tržištu rada i lakše pronašle posao i nakon završetka provedbe ovog projekta.


Ovim će se projektom tako unaprijediti radni potencijal žena kroz osposobljavanje i zapošljavanje u lokalnoj zajednici te povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika. Uzme li se u obzir kako žene čine više od polovice ukupno nezaposlenih na području Općine Selca, tim je više važna provedba ovog projekta, koji iako ne podrazumijeva nikakva vidljiva ulaganja, zasigurno ostavlja snažan otisak u zajednici.
Natrag
scroll to top