Program zapošljavanje žena Zaželi - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Program zapošljavanje žena Zaželi


Općina Selca u suradnji s HZZ i Centrom za socijalnu skrb želi pokrenuti na svom području program pomoći starijim i nemoćnim osobama.


 

Cilj projekta je zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina s ciljem pružanja podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom ili nepovoljnom položaju, a koje žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici.


Namjera prijavitelja je zapošljavanje minimalno 10 žena pripadnica ciljanih skupina u periodu od 24 mjeseca koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu krajnjim korisnicima kroz:


-           pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, u održavanju čistoće stambenog prostora /domova krajnjih korisnika;


-           pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni;


-           pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…);


-           pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.


-           Svaka žena skrbiti će minimalno o četiri starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.


-           Ženama iz ciljane skupine omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje u cilju povećanja njihove zapošljivosti.


Ciljana skupina su nezaposlene žene s najviše srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba (s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci,


pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.


Kako bi uspješno krenuli u apliciranje i realizaciju projekta pozivamo sve ciljane skupine (žene koje bi provodile program), da nam se jave pismom namjere, bilo osobno, putem maila ili pošte i to najkasnije do kraja listopada 2020. godine.


Sve informacije o projektu mogu se dobiti u Općini Selca, odnosno pozivom na broj 091/1915-429.Natrag
scroll to top