Predloženo ukidanje mjera za otok Brač - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Predloženo ukidanje mjera za otok Brač


Na današnjoj sjednici KSOB-a uz suglasnost predstavnika epidemiološke službe, a obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju na otoku predloženo je ukidanje svih mjera koje su trenutno na snazi.


 

Zajedničkim prijedlogom u ime svih jedinica lokalne samouprave na otoku i njihovih stožera civilne zaštite zatraženo je od Nacionalnog stožere CZ RH da se režim života na našem otoku koji je do danas bio uređen predmetnim mjerama u potpunosti relaksira kao što je to slučaj u ostatku zemlje.


Predloženo je da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja tj. da se od ponoći ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te u potpunosti prekine sa režimom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku kao i suglasnosti za prijevoz trajektima kopno - otok dok bi za ostatak mjera koje između ostalog ograničavaju rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih, sportskih i vjerskih okupljanja, uporabu dječjih i sportskih igrališta i zadržavanje na ulicama i koje su uvedene kasnije, predloženo da prestanu vrijediti u nedjelju 24. svibnja 2020. godine točno u ponoć.


Po usvajanju prijedloga škole bi na našem otoku trebale sa radom početi u srijedu 27. svibnja 2020. godine u skladu sa mjerama i programom koji je na snazi u ostatku Hrvatske.


Također od ponedjeljka se uspostavlja državna trajektna linija Sumartin – Makarska s dva povratna putovanja. Trajekt iz Sumartina isplovljava u 7:30 i 15:30 a iz Makarske u 12:00 i 19:30 h.Natrag
scroll to top