Izdavanje propusnica - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Izdavanje propusnica


Obavijest o načinu izdavanja propusnica od strane CZ Općine Selca


 

 


IZDAVANJE PROPUSNICA ZA NAPUŠTANJE MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA – UPUTE


Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, za građane općine Selca važna je sljedeća obavijest:


Ako iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili zbog kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti područje Općine Selca, pri tom moraju zatražiti propusnicu od Stožera civilne zaštite Općine Selca.


(Napomena: nabavku hrane, lijekova i goriva možete realizirati na području općine, tako da nema razloga da za ovakve situacije tražite propusnicu, kao ni kretanje između mjesta unutar općine Selca).


Propusnica se može zatražiti preko E-mail adrese info@selca.hr i ista će vam biti dostavljena u skeniranom obliku. Potrebno je da u mailu napišete ime i prezime osobe koja traži propusnicu, datum za koji propusnica vrijedi, kontakt telefon i razlog napuštanja mjesta prebivališta.


Propusnica se može zatražiti i putem dežurnog telefona 091/1333-320 ili 091/1915-429 nakon čega će vam biti dostavljena, odnosno ostavljena na način da se u potpunosti izbjegne fizički kontakt, a to će vam biti objašnjeno telefonskim putem.


Jako je važno da zahtjev za propusnicom bude dostavljen na propisanom obrascu kojeg možete preuzeti ovdje.  (na samom kraju obavijesti nalazi se obrazac)!!!


Ako pak osoba mora napustiti prebivalište zbog prometa i kretanja za opskrbu područja, migracija zaposlenih u službama bitnima za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, za dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, zaštitarske službe, izvještavanja javnosti, putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti kod kuće te žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi.


Ako osoba mora napustiti prebivalište zbog hitne medicinske skrbi propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.


Naposlijetku, molim Vas shvatite kako je trenutno potrebno reducirati bilo kakva putovanja i pridržavati se uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Propusnice su doista i samo za izvanredne i neodgodive situacije. Svaka propusnica više znači više šanse za širenje zaraze.


Hvala.Natrag
scroll to top