Prvi natječaj LAG-a za mala poljoprivredna gospodarstva - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Prvi natječaj LAG-a za mala poljoprivredna gospodarstva


LAG „Brač“ objavio je 23. travnja 2018. godine Natječaj za provedbu tipa operacije 1.1.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ koji je sukladan tipu operacije 6.3.1.


 

Tko se može prijaviti?


Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstava, ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura  koji imaju sjedište s područja otoka Brača.


Koje su aktivnosti prihvatljive?


Kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih, zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih, ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i, ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade te operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.


Koliki je iznos potpore?


Iznos  javne potpore po projektu iznosi 111.642,00 kuna (protuvrijednost od 15.000 eura), i riječ je o bespovratnim sredstvima.


Prijave projekata podnose se od 07. svibnja 2018. godine, a najkasnije do 07. lipnja 2018. godine.


LAG Brač financira deset projekta iz ove mjere sredstvima koje je osigurao svojom Lokalnom razvojnom strategijom. Dodatna je to mogućnost ostvarenja sredstva za ovu mjeru koja je pobudila veliki interes kod otočana.


Sve detalje natječaja i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na službenim internetskim stranicama LAG-a Brač, www.lagbrac.hr.


Objavom navedenog natječaja započela je provedba druge faze tipa operacije 19.2.1 "Provedba operacija unutar CLLD strategije", odnosno nakon pripremnih aktivnosti započeo je proces provedbe odabranih lokalnih razvojnih strategija. Upravo objavljen natječaj jedan je u nizu koje će LAG Brač raspisati u sljedećem razdoblju.


LAG Brač će kroz sljedeća dva tjedna organizirati radionice i uredovne dane kako bi pružili što više informacija svojim korisnicima. Mjesto i vrijeme održavanja radionica bit će objavljeno na web stranicama LAG-a Brač. Natrag
scroll to top