Objavljen javni natječaj za stipendiranje u 2018 godini - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Objavljen javni natječaj za stipendiranje u 2018 godini


U privitku donosimo kratku obavijest o raspisanom natječaju za stipendiranje učenika i studenata s područja općine Selca


 

Dana 24. siječnja 2018. g. objavljen je Javni natječaj za stipendiranje učenika i studenata s područja Općine Selca u šk. 2017/18 godini.


Ukupno će se dodijeliti 20 stipendija, i to 8 stipendija za darovite učenike / studente, 4 stipendije po socijalnom kriteriju, 4 stipendije za deficitarna zanimanja i dodatne 4 stipendije isključivo za učenike klesarske škole Pučišća.


Direktno stipendiranje klesara / klesarskih tehničara je prepoznato kao prioritetno deficitarno zanimanje naše općine, iz razloga jer se broj upisanih učenika u ovom zanimanju drastično smanjuje, a ipak je klesarstvo dio naše tradicije i osigurava zanat s kojim se nakon školovanja može zaposliti i ostati na našem otoku.


S obzirom da je prijašnjih godina bilo pritužbi na kratkoću roka za dostavu dokumentacije i zahtjeva, ove je godine on produžen na ukupno 30 dana od dana objave natječaja.


Stipendije se odobravaju za učenike 10 mjeseci po 500,00 kn /mj, a za studente 12 mjeseci po 800,00 kn / mjesečno. Ukupno je za ovu namjenu u Proračunu Općine Selca za 2018. godinu osigurano 136.800,00 kn i dodatnih 30.000,00 kuna za jednokratne pomoći učenicima i studentima (sve iz programa socijalne skrbi za 2018. g.).


Za sve nejasnoće i pomoć molimo da se obratite u Općinsku upravu (bilo osobnim dolaskom, telefonom ili mailom).


Kompletna natječajna dokumentacija je dostupna ovdje .Natrag
scroll to top