9. Međunarodni brački ljetni karneval - zabava za pamćenje na rasplesanom otoku - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

9. Međunarodni brački ljetni karneval - zabava za pamćenje na rasplesanom otoku


Rasplesana povorka je u utorak 13.09. u Sumartinu od 19,30 sati, vidimo se...


 

Iako se ljeto polako bliži kraju, na Braču je još živo i puno različitih događanja. Sredina rujna već je devetu godinu za redom rezervirana za Mađunarodni brački ljetni karneval. Karneval počinje počinje u Bolu, u petak 9. rujna, karnevalskom humanitarnom noći za „Bračke pupoljke" i traje do 13. rujna. Održava se u četiri bračka mjesta, Bolu, Supetru, Sumartinu i Sutivanu. Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja spaja karnevaliste i karnevalske grupe iz raznih zemalja, Hrvatske, Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih. Kroz karnevalske povorke svoja mjesta i gradove gosti pod maskama predstavljaju domaćima i turistima.


Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu9. rujna karnevalske grupe i domaćini na hranu, kolače, razna jela, suvenire i majice, a sav novac otići „Bračkim pupoljcima", udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić, a za glazbeni program zadužen je Duo Arija.


subotu 10. rujna na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru.
U 20.00h supetarskom će rivom u organizaciji KU "Monade", prodefilirati velika karnevalska povorka. Preko 900 karnevalista iz 11 zemalja svojim će veselim defileom razveselit supetarsku rivu i zatvoriti ovogodišnje, 32.izdanje Supetarskog lita.
Nakon Supetra i Bola, karnevalisti gostuju u Bolu, Stivanu i Sumartinu.


U nedjelju 11. rujna program se ponovno vraća u Bol gdje će se održati povorka sa sudionicima iz zemalja članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC). Općina Bol članica je FECC-a od 2012. godine, te je zbog toga Bol upisan na karti karnevala Europe.U ponedjeljak 12. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 13. rujna u Sumartinu. Organizatori 9. Međunarodnog bračkog ljetnog karnevala su FECC BOL (Centar za kulturu Bol) i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra.


Dođite maškarani i uživajte u karnevalu!Natrag
scroll to top