Naši puhači na smotri u Imotskom - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Naši puhači na smotri u Imotskom


8. Susret puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije okupio 8 orkestara u Imotskom


 

Podjelom zahvalnica i priznanja za organizaciju te proglašenjem najboljih orkestara u „B" i „C" kategoriji, uz obrazloženje stručnog  selektora prof. Harija Zlodre, sinoć je u Imotskom završen 8. Susret puhačkih orkestara Splitsko - dalmatinske županije. Organizator Susreta je Zajednica puhačkih orkestara Splitsko - dalmatinske  županije, suorganizator HPO Gradska glazba Imotski, a pokrovitelji  smotre bili su Ministarstvo kulture RH, Splitsko - dalmatinska županija i Grad Imotski.


Ove godine na Susretu je bilo čak osam orkestara sa oko 380 glazbenika. Natjecalo se u „B" i „C" kategoriji. U tom dijelu sudjelovala su četiri orkestra, dok su ostala četiri nastupila  izvan konkurencije.


Stručni selektor, nakon odsviranog programa, odlučio je predložiti Hrvatskom saboru kulture kao organizatoru Državnog susreta u lipnju mjesecu u Novom Vinodolskom u „B" kategoriji kao prvi orkestar,Gradsku glazbu „Zvonimir" iz Solina pod ravnanjem maestra prof.Tonća Ćićerića, te kao drugi Hrvatsko glazbeno društvo „Biranj"iz Kaštel Lukšić ,pod ravnanjem maestra Jurice Karuze.U „C" kategoriji  predložen je orkestar Kulturno glazbenog društva „Mosor" iz Klis Kose.


Prof.Hari Zlodre pohvalio je i Općinsku glazbu iz Baške Vode,kao vrlo perspektivan mlad orkestar. Ništa čudno, jer odnedavno te glazbare vodi prof.Ivan Glibota -Crni,čovjek koji je doveo  imotsku gradsku glazbu pet puta na šampionski tron u Hrvatskoj.Dakako, i sviranje HPO Gradske glazbe Imotski  izvan konkurencije na kraju susreta, bio je i šlag na tortu jednog lijepog susreta  ponajprije mladih glazbenika u Imotskom.


-Moram istaknuti odličnu organizaciju domaćina ,odaziv orkestara,ozbiljnost i stručan rad,odlične nastupe orkestara,koji su iz godine u godinu sve kvalitetniji,što nas u Zajednici puhačkih orkestara  itekako raduje.Stručan rad,posebno s mladima,već i na ovom susretu dao je rezultate, riječi su prof.Tonća Ćićerića predsjednika Zajednice.


-Učinili smo sve da se naši prijatelji iz Solina,Podstrane,Selca,Baške Vode,Klis Kose,Donjih Kaštela,Kaštel Lukšića,ugodno osjećaju u Imotskom.I mene raduje  podizanje kvalitete sviranja.Rad i samo rad i stručnost,moraju dati rezultate, izjavio je prof.Ivan Glibota Crni.


Izvor: radioimotski.hr


U ime našeg puhačkog orkestra zahvaljujem domaćinima i organizatorima na gostoprimstvu i lijepom druženju! 


 Natrag
scroll to top