Lutke u Selcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Lutke u Selcima


U sklopu raznih kulturnih događanja a u organizaciji udruge Volim kulturu, u Selcima se po prvi put organiziraju lutkarske radionice za profesionalce ali i amatere...


 

Pod stručnim vodstvom profesionalaca za glumu, pokret, lutkarstvo i izradu lutaka "Lutke u Selcima" osmišljene su za usmjerenje budućih profesionalaca, usavršavanje postojećih te kvalitetan ljetni sadržaj za one najmlađe.


Ljetna radionica pruža kvalitetan program na hrvatskom jeziku za polaznike iz cijele regije te ih vodi kroz teoriju i praksu umjetnosti izrade lutaka, korištenja lutaka, glume i pokreta.


S obzirom da u cijeloj regiji Osijek ima jedinu akademiju sa studijom glume i lutkarstva (UAOS) na kojoj je Barbara Rocco umjetnički suradnik i predavač, voditelji radionica bit će profesori i docenti Umjetničke akademije u Osijeku.


Naša glumica Barbara Rocco, kao direktorica radionice okupit će tim predavača koji će kroz 14 dana voditi 40 odabranih polaznika kroz program radionice. Taj isti tim također će voditi i radionice prilagođene najmlađima koji će moći razvijati kreativnost, zabavljati se te nešto novo i naučiti.


Interes za lutkarstvo je vrlo velik u široj regiji, a radionice lutkarstva i ljetni kampovi ovog tipa kod nas ne postoje, stoga će "Lutke u Selcima" privući velik broj polaznika.


Glavni program radionice osmišljen je za punoljetne polaznike (pedagoge, buduće studente, profesionalce i amatere), dok je program za djecu osmišljen za lokalnu djecu od 6-12 godina starosti.


Glavni program podijeljen je na dva smjera, lutkarska animacija i lutkarska režija.


Polaznici oba smjera glavnog programa dobit će osnovno znanje o izradi lutaka, glumi i pokretu u svojstvu animacije lutaka, lutkarstvu općenito te vrstama lutaka, dok će se smjer lutkarske režije bazirat na režiji lutkarskih predstava, a lutkarske animacije na samoj animaciji lutaka.


Polaznici programa za djecu imat će svakodnevne radionice u trajanju 2 puna sata koje će se temeljiti na razvoju kreativnosti, stjecanju znanja o lutkama i lutkarstvu, izradi jednostavnih lutaka te njihovoj animaciji. Po završetku glavnog programa, program za djecu nastavit će se još 14 dana kako bi se završio dječjom predstavom u kojoj će glumiti polaznici.


I mali i veliki polaznici će po završenoj radionici i uspješno izvršenim zadacima dobiti Diplomu.


U suradnji sa Umjetničkom akademijom u Osijeku, direktorica radionice organizirat će gostovanja diplomskih ispita iz lutkarstva koji će se uprizoriti kao večernje predstave za djecu i odrasle u Selačkoj općini, a po dogovoru i na cijelom otoku.


Program predstava koje će ovog ljeta biti održane u sklopu projekta „Lutke u Selcima"


07.08. "Dječak koji me vidio" (za djecu +7 i odrasle) - izvedba u zatvorenom


08.08. "Potraga za dijamantnom suzom" (za djecu +6 i odrasle) - izvedba na otvorenom (terasa)


09.08. "Duga" - izvedba na plaži Santa Barbara - Puntinak


14.08. Produkcija radionice za odrasle - izvedba na otvorenom


28.08. Produkcija radionice za djecu i mlade - izvedba na otvorenom 


Više detalja kao i upute za sudjelovanje možete potražiti na web stranici www.vok.hrNatrag
scroll to top