Energetska učinkovitost obiteljskih kuća - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Energetska učinkovitost obiteljskih kuća


PREZENTACIJA programa biti će organizirana 3. rujna 2014. (srijeda) s početkom u 12h u Općinskoj vijećnici Općine Selca


 

Raspisan je natječaj za sufinanciranje energetske učinkovitosti za obiteljske kuće na području Općine Selca, do maksimalnog iznosa od 45.000,00  kuna po kući.

Opravdanim troškovima se smatraju:

1.zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije,
2.povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće,
3.povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova,
4.povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline

Općina Selca zajedno sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje:

Natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekata „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u Općini Selca"

Predmet ovog Natječaja je javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Općine Selca u sufinanciranju mjera energetske učinkovitosti u kućanstvima na području općine Selca, te izrada energetskog pregleda i energetskog certifikata obiteljske kuće nakon provedbe Projekta.Obiteljska kuća u smislu ovog Natječaja je stambena kuća koja:
a) ima najmanje 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje;
b) ima najviše dvije funkcionalne stambene jedinice;
c) izgrađena na zasebnoj katastarskoj čestici ;
d) građevinske bruto površine do 400 m²;


Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje projekata poticanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama u okviru ovog Natječaja iznose najviše 500.000,00 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje s najviše do 300.000,00 kuna (60%), a Općina Selca sa najviše do 25.000,00 kuna (5%).


Korisniku će se prema ovom Natječaju dodijeliti iznos sufinanciranja od 65%, odnosno do maksimalnog iznosa od 47.273,00 kuna (s PDV-om) po obiteljskoj kući, od toga Fond do 60% opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 45.000,00 kuna (s PDV-om) po obiteljskoj kući, a JLS s dodatnih 5% opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 2.273,00 kuna po obiteljskoj kući (s PDV-om).


Sufinanciranje će biti dodijeljeno za troškove nabave i ugradnje, za koje je ispostavljena konačna obračunska situacija nabave i ugradnje opreme te izrade energetskog pregleda i energetskog certifikata nakon datuma objave Javnog poziva, ali i uz uvjet provjere JLS početnih/zatečenih stanja terenskim pregledima.


Prezentacija Programa će biti organizirana 3. rujna 2014. g. s početkom u 12h u općinskim prostorijama.Natječaj možete potražiti na stranicama Općine Selca, a kao sastavni dio natječaja objavljen je Pravilnik i Prijavni obrazac.


Na Vaš zahtjev Vam možemo dostaviti Prijavni obrazac u Wordu zbog jednostavnijeg popunjavanja!Natrag
scroll to top