Najbolju sirnicu je napravila naša Marina" />
Selca i Sutivan rade najbolje sirnice - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Najbolju sirnicu je napravila naša Marina Jakšić te je omogućila da Selca sljedeće godine budu ponosni domaćin IV. Smotre sirnica otoka Brača!


 

 


TZG Supetra i Narodna knjižnica Sutivan organizirali su i ove godine «III. Smotru sirnica otoka Brača», gastronomsku manifestaciju koja se je održala na Uskršnji ponedjeljak 21. travnja 2014. u Škripu u Muzeju uja obitelji Cukrov, prošlogodišnjih pobjednika smotre.

 

Cilj događanja je okupiti predstavnike iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi tradicionalnih Uskršnjih kolača - sirnica i kako bi se družili uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja. 

 

Manifestacija svojim karakterom opravdava uvrštenje otoka Brača i Hvara na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta pod imenom «Mediteranska prehrana».

 

Svako bračko mjesto imalo je pravo prijaviti do četiri uzorka sirnica koje su predstavnici mjesta donijeli na degustaciju i po jednog člana gastronomskog žirija, kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije.

Priznanje „ Čuvara kulinarske tradicije otoka Brača" otišlo je je u Selca, dok je prvo mjesto ravnopravno pripalo mjestima Selca i Sutivan!


Najbolju sirnicu je napravila naša Marina Jakšić čime je omogućila da Selca  sljedeće godine budu ponosni domaćin IV. Smotre sirnica otoka Brača!


Selca su ponosno predstavljale sirnice Marine Jakšić, Ele Tonšić i Sandre Mančić


 


 


 


 


 


 Natrag
scroll to top