Konkurentnost turističkog gospodarstva - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Konkurentnost turističkog gospodarstva


Ministarstvo turizma predstavilo je program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.


 

Kroz program će Ministarstvo turizma s ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanja turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanja zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te projekte unapređenja međunarodne turističke prepoznatljivosti. Također, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju) te sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim brendovima za smještajne i ugostiteljske objekte.


 


Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja:


 


Mjera A - Povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija i poboljšanje socijalne uključenosti u hotelima (hotel, aparthotel, turističko naselje, hotel baština i pansion), kampovima (kamp, kamp naselje, kampiralište, kamp odmorište i hostel), seljačkim domaćinstvima (OPG) i objektima u domaćinstvu (soba, apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu)


Mjera B - Razvoj posebnih oblika turizma


Mjera C - Priprema projektne dokumentacije za nove investicije u turizmu


Mjera D - Internacionalizacija i međunarodna prepoznatljivost


 


Sredstva programa namijenjena su subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačkim domaćinstvima (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge) i fizičkim osobama - privatni iznajmljivači, a ovisno o mjeri, potpore se kreću od 30 do 500 tisuća kuna.


 


Prijave projekata primaju se on line, od 28. veljače pa sve do 15. travnja 2014. godine.


 


Više o svemu na slijedećem linku: http://www.mint.hr/default.aspx?id=12888Natrag
scroll to top