Već je 10 godina prošlo od kada je č. s. " />
10 godina rada udruge sv. Vinka u Selcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Već je 10 godina prošlo od kada je č. s. Nada Tadić Šutra započela s okupljanjem novih članova vinkove obitelji. Njenom pozivu odazvalo se desetak žena i djevojaka.


 

«Ako deset puta na dan pohodiš jednog bolesnika, ti si deset puta susreo Boga. Kad siromahe promatrate svjetlom vjere, uočit ćete kako ih prati ista sudbina kao i Božjeg Sina koji je odabrao biti siromašan. Zato, ganuti jadom bližnjih moramo težiti i moliti Boga da nam ulije osjećaje milosrđa i smilovanja» (sv. Vinko Paulski)


...Gospodine, pomozi mi,
da ne prođem blizu nekoga
s licem bez osjećaja,
sa zatvorenim srcem, ubrzanim korakom...


 


           Već je 10 godina prošlo od kada je  č. s. Nada Tadić Šutra započela s okupljanjem novih članova vinkove obitelji. Njenom pozivu odazvalo se desetak žena i djevojaka. Konferencija bl. Majke Terezije osnovana je 20.rujna 2003.g. , a sada je vodi Tea Nižetić.


Naša glavna djelatnost je briga o starijim i osamljenim osobama, kakvih na otocima ima dosta. Kroz Došašće i Korizmu organiziramo grupne posjete staračkim domovima na našem otoku. Prigodni dar i pjesma i razveselili smo osobe koje su morale napustiti svoj dom zbog starosti, nemoći ili bolesti.


Na poticaj sadašnje predsjednice Tee, osnovale smo malu molitvenu zajednicu, te se sastajemo jednom tjedno.


Surađujemo s časnim sestrama sv. Vinka koje već 50 godina djeluju u ovoj župi i brinu se za Dom staraca u Selcima, učenicima OŠ „Selca" i polaznicima  DV „Selca". Imamo dobru suradnju s općinskim vlastima i ustanovama u mjestu, te nam oni pomognu novčanim donacijama.Desetu gdišnjicu našeg osnutka proslavili smo u subotu, 5. listopada 2013.g. u našoj crkvi Krista Kralja. Proslavu su uveličali vinkovci i vinkovke konferencija iz Makarske, Splita, Otoka i Kaštela. Fra Bože je vodio duhovni nagovor, a don Jakša Rubinić sv. Misu. Posebno smo bili  radosni zbog dolaska č.s. Marte, misionarke na Salomonskim otocima, koja je nadahnuto pričala o svojem radu u misiji. Zbog njezine radosti u glasu prilikom izlaganja, postali smo svjesni  brojnih načina koje nam dragi Bog svakodnevno pruža da pomognemo potrebnima oko sebe. U kasnijem druženju pogledali smo i prezentaciju (PowerPoint) č.s. Marte sa Solomonskog otočja.I ove božićne blagdane smo u malim grupama posjetile staračke domove (u Supetru i Pučišćima) i uveselili naše sumještane i ostale korisnike domova.Natrag
scroll to top