U našoj knjižnici ovu smo subotu imali pr" />
Biljke otoka Brača - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

U našoj knjižnici ovu smo subotu imali priliku sudjelovati na prezentaciji iznimno vrijedne i korisne knjige (priručnika) „103 samonikle biljke otoka Brača“ autorica Tije Mlinac i Marise Škaljac


 

 Predstavljanje je bilo zanimljivo i korisno a naši predstavljači vješto su  izlagali tematiku uz prigodnu videoprojekciju te pritom odgovarali na pitanja zainteresirane publike.


Franjo Mlinac, prof. inače ravnatelj Narodne knjižnice iz Sutivana, dao je osvrt na fotografije, čiji je autor te na samu formu, odnosno izgled knjižice.


Tija Mlinac, mag.ing.agr. dala je svoj osvrt na biljne vrste koje su zastupljene u vodiču baš kao i Marisa Škaljac, prof. biologije i kemije. Autorice su dale posebni naglasak na biljne vrste koje se mogu koristiti u prehrani (tzv. mišanca) a koje redom rastu u našoj neposrednoj blizini. Također govorilo se je i o ljekovitosti pojedinih biljnih vrsta te o upotrebi drva (izrade raznih korisnih predmeta) u svakodnevnom životu naših starih.


Bogatstvo bilja otoka Brača je doista impresivno, a tome svjedoči podatak da na Braču raste preko 300 biljaka a u knjizi su obrađene 103 biljne vrste koje su najzastupljenije i širem čitateljstvu najprepoznatljivije.


Na kraju večeri okupljenima se je obratio i dr. Tihomir Eterović koji je također bio vrlo vrijedan i važan suradnik autoricama ove knjige.


Svi vi koji nažalost niste mogli sudjelovati na ovom predavanju knjigu možete nabaviti u našoj knjižnici po cijeni od 50 kuna.


  Natrag
scroll to top