Općini Selca odobren projekt modernizacije JR - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Općini Selca odobren projekt modernizacije JR


Svojom Odlukom od 4. listopada 2013. godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Selca iznos od 141.562,50 kn za modernizaciju postojeće javne rasvjete


 

Svojom Odlukom od 4. listopada 2013. godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Selca iznos od 141.562,50 kn za modernizaciju javne rasvjete, odnosno 60% od ukupne vrijednosti projekta od 248.437,50 kn. Ostatak sredstava , odnosno 40% investicije, osigurava se u općinskom proračunu.


Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavljenom u travnju 2013., prijavljeno je ukupno 167 projekata iz cijele Hrvatske, od kojih je prihvaćeno njih 93.


Projekt modernizacije javne rasvjete Općine Selca uključuje promjenu većeg dijela rasvjetnih tijela na području općine Selca, koja ne zadovoljavaju propisane ekološke i energetske standarde. Cilj je u potpunosti riješiti problem svjetlosnog onečišćenja i smanjiti troškove potrošnje električne energije, a što će rezultirati povećanjem energetske učinkovitosti.


Postupak javne nabave će biti proveden do kraja ove godine a konačna realizacija projekta modernizacije postojeće javne rasvjete očekuje se u prvoj polovici 2014. godine.


Ovo je prvi projekt koji će biti realiziran u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U budućnosti planiramo ostvariti niz drugih projekata koji će u konačnici rezultirati značajnim uštedama električne energije .


Općina Selca trenutno troši preko 350.000,00 kn električne energije godišnje, od čega je preko 80% upravo trošak javne ravjete. Natrag
scroll to top