I ove godine imamo čast ugostiti jedne od ponajb" />
6. Brački ljetni međunarodni karneval - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

I ove godine imamo čast ugostiti jedne od ponajboljih karnevalskih skupina iz regije u našoj općini. Centralno događanje za našu općinu je u Sumartinu, 19.09.2013. (četvrtak)


 

Od petka 13. rujna Brački ljetni međunarodni karneval ponovono osvaja naš otok a ono što je prije 6 godina započela šačica entuzijaste u Bolu, sada se veselo širi i dobiva novo ruho.


Još lani su se sjever i jug otoka udružili i karnevalsko veselje na Braču pretvorili u međunarodnu ljetnu turističku manifestaciju.


Osnovni program događanja i info u nastavku:


 

Petak 13.9. SUPETAR
Karnevalsko zagrijavanje - "Nema kafića do zidića" okupljanje karnevalskih grupa i druženje uz DJ-a

Subota 14.9. BOL
Karnevalska humanitarna noć za "Bračke pupoljke", Glazba uživo & fešta

Nedjelja 15.9. SUPETAR
Karneval Supetar - Međunarodna karnevalska povorka

Ponedjeljak 16.9. BOL
FECC Karneval Bol - Međunarodna karnevalska povorka

Utorak 17.9. SUTIVAN - Karnevalska povorka

Srijeda 18.9.  Dan karnevalske  improvizacije

Četvrtak 19.9. SUMARTIN - Karnevalska povorka

Sva su događanja na rivi i u centrima mjesta od 19 sati.
Više informacija za pojedinačna mjesta na posebnom plakatu.

Sudionici:
Delegacije Federacije europskih karnevalskih gradova  iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Italije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Karnevalske grupe:  Hrvatska, Italija, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija...

BRAČKI LJETNI KARNEVAL/ BRAČ SUMMER CARNIVAL
Organizator:  FECC BOL (Centar za kulturu Bol)  & Karnevalska udruga MONADE, Supetar
Generalno pokroviteljstvo:  Općina Bol & TZG Supetar
Sponzorstvo: Općine i Turističke zajednice -  domaćini


Supetar je več objavio svoja vesela događanja, a iz Bola vas posebno pozivaju na sudjelovanje na Karnevalskoj humanitarnoj noći, u subotu, 14. rujna od 19 sati.

Karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u sakupljanju novaca za Udrugu BRAČKI PUPOLJCI i to prodajom suvenira, ali i hrane koju će sami pripremati.

Akciji se naravno pridružuju i domaćini te se već organiziraju naše žene, a posebno bolski i supetarski sudionici karnevala, pa će se tako za Udrugu prodavati majice, kolači, piće i hrana.

Najavljujemo feštu na rivi i nagrade sudionicima, ali i jednu karnevalsku humanitarnu tombolu s nagradama,  čiji prihod također ide Pupoljcima.
Ne propustite velike međunarodne karnevalske povorke u Supetru i Bolu u nedjelju i ponedjeljak. Malo objašnjenje dugujemo za bolski naziv - FECC karneval.


 Podsjećamo da je od prošle godine i Bol član Federacije europskih karnevalskih gradova ( FECC), te se sa svojim ljetnim karnevalom nalazi na karti europskih karnevala. Organizacija postoji preko 30 godina i održava jednogodišnje konvencije u različitim državama, a radi promicanja i boljeg organiziranja karnevala u cijelom svijetu, a time se potiče povezivanje, putovanja, razmjene iskustava i prekrasno druženje. Na posljednjoj konvenciji u Bugarskoj, jednoglasnom odlukom međunarodnog povjerenstva FECC-a, BOL je dobio domaćinstvo konvencije 2015.godine.
Bračane nadalje pozivamo da se pridruže i povorkama u drugim mjestima, te da uživaju u 7 bračkih karnevalskih dana.

Pozivamo i sve ugostitelje i turističke djelatnike da svojim ponudama, možda i maskiranjem i posebnim karnevalskim ukrasima i ponudama, sudjeluju u cijelom događanju i šire duh karnevalskog veselja.Natrag
scroll to top