Vrijedna donacija Bračkim pupoljcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Vrijedna donacija Bračkim pupoljcima


Humanost na djelu, Selačko sportsko lito doniralo Bračkim pupoljcima 8.000 kn!


 

Na inicijativu nekoliko entuzijasta iz sportskog društva "Takmac", u Selcima je organizirana manifestacija "Sportsko lito", koja se sastojala od osam sportskih događaja s velikom završnom feštom humanitarnoga karaktera.


Selca su prva općina na Braču koja je pokrenula i organizirala "Sportsko lito". Nakon višegodišnje stanke obnovljen je nogometni ogled stari-mladi, igrao se vaterpolo, košarka, teniski turnir, balote i prvi put malonogometni kup općinske lige.


Tim događajima treba pridodati i tradicionalni malonogometni turnir "Ivo Vlahinić" i cageball turnir. Na kraju je na nogometnom igralištu priređena velika zajednička fešta na kojoj je prikupljeno 8000 kuna, a sav novac uručen je udruzi "Brački pupoljak", koja se skrbi o djeci s teškoćama u razvoju.


U ime udruge "Brački pupoljci" ček na 8000 kuna, uz riječi zahvale, preuzela je njihova predsjednica Nela Gospodnetić. Na toj sportsko-humanitarnoj zabavi na ražnju se vrtio vol težak 380 kilograma, popilo se više od 2000 limenki piva, a bilo je i crnog i bijelog vina te sokova. Ništa se nije plaćalo, nego su dobrovoljni prilozi otišli u ruke "Bračkim pupoljcima".


I to je potvrda da se ljudi mogu dobro zabaviti i istodobno iskazati svoju humanost te pomoći djeci koja su najranjivija. U promidžbi selačkog "Sportskog lita" u videospotovima su sudjelovali i naši olimpijci Samir Barač, Ivano Balić i Snježana Pavić. Organizatori su zadovoljni premijernim izdanjem "Sportskog lita", koje je okupilo brojne stanovnike Brača, ali i goste koji su uživali u atraktivnim natjecanjima. Najveću potporu dobili su od Općine Selca, no i brojni obrtnici pružili su im novčanu podršku. Pokazalo se da je selačko "Sportsko lito" bilo pun pogodak.


 


www.slobodnadalmacija.hrNatrag
scroll to top