U subotu 03.08.2013. s početkom u 21 sat u SUMAR" />
Jadranske igre u Sumartinu - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

U subotu 03.08.2013. s početkom u 21 sat u SUMARTINU snage će odmjeriti Općina Nerežišća vs Općina Sutivan. DOĐITE I ZABAVITE SE UZ RITAM BAND.


 

U bračkim mjestima su se uvijek održavale tradicionalne igre poput potezanja konopa, skakanja u vrećama i slično. Zadnjih nekoliko godina te igre su se prestale odvijati. Stoga smo ih odlučili ponovno pokrenuti pod nazivom 1. Bračke igre. Program se sastoji od natjecanja u različitim disciplinama uz popratni glazbeni program izvorne dalmatinske glazbe. Na samom projektu zabavu će nadopuniti živa muzika, s čim će same igre dobiti na kvaliteti. Igre smo zamislili kao međuopćinsko natjecanje svih lokalnih zajednica na otoku Braču. Svaka lokalna zajednica na otoku Braču formirati će natjecateljski tim koji će se sastojati od 7 - 10 osoba. Timovi će se natjecati međusobno u 7 - 9 disciplina, a to su skakanje u vreći, plivanje, nošenje jaja na žlici, obaranje ruke, prebacivanje jabuka zavezanih ruku, punjenje bačve morem, prebacivanje kašeta i potezanje konopa. Pobjednik dvoboja će prelaziti u daljnji dio natjecanja. Natjecateljski parovi će se određivati izvlačenjem koje će se održati na otvaranju bračkih igara. Izvučeni parovi će igrati četvrtfinale nakon kojega timovi koji pobjede igraju polufinale, te na kraju, pobjednici, i finale. Bračke igre će se odvijati kroz sedam dana raspoređenih tijekom srpanja i kolovoza. Otvaranje 1. Bračkih igara će se održati u Općini Nerežišća gdje će ujedno biti i izvlačenje parova za natjecanje. Finale 1. Bračkih igara održati će se u Postirima. Tim koji bude pobjednik 1. Bračkih igara bit će uručen prijelazni pehar od bračkog kamena kojeg će izraditi brački majstor. Pobjednik igara uz prijelazni pehar dobiva i domaćinstvo finala u svom mjestu iduće godine.


Cilj projekta ´´Bračke igre´´ je poboljšanje kvalitete turističke ponude otoka Brača. Očekuje se da će ovaj projekt privući veći broj mještana i turista te obogatiti ponudu ljetnog programa svih turističkih zajednica otoka Brača.


 


POBJEDNICI DOBIVAJU PRIJELAZNI POKAL I DOMAĆINSTVO FINALA IDUĆE GODINE, KAO I VEČERU ZA CIJELI TIM.


 


U ime Općine Selca natjecali su se: Antonio Tonšić, Davor Tonšić, Josip Nižetić, Nenad Nižetić, Božidar Borojević, Nikola Janović, Ivan Bronzović, voditelj: Marijan Trutanić, koji su u četvrtfinalnoj večeri u Bolu odnijeli pobjedu protiv ekipe općine Milna.Natrag
scroll to top