Selačko sportsko lito - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Selačko sportsko lito


Nikad više ljetnih sportskih aktivnosti u selačkoj općini nego ovog ljeta, donosimo vam kraći... ma što kraći, poduži pregled svega što će se od srpnja do rujna zbivati u Selcima.


 

 


Sportske aktivnosti selačke općine uobičajeno su popraćene dobrom zabavom, spizom, pićem i glazbom a na njima se nađe zanimacije za sve, od nogometa, malog nogometa, najmanjeg nogometa, tenisa, vaterpola, balota, a ni tradicionalno okretanje ražnja neće biti zapostavljeno. U Selcima i okolnim mistima čigledno živi olimpijski duh u smislu krilatice; važno je sudjelovati.

 

Program počinje na Fijeru, 16.07., kad će se drugu godinu za redom odigrati susret izmedju starih i mladih. Prošle godine je utakmica pobudila veliki interes a ove godine očekuje se još veći interes podsjetimo se samo kako su prije godinu dana intervencijom s više razine, stariji izvukli časni neodlučeni rezultat.

 

Nakon dana odmora od fijere, već 18.-og događanja se nastavljaju najmanjim balunom. Cageball turnir 3 na 3 u kavezu pored Haciende. Organizatori najavljuju spektakularni sportski doživljaj uz iće i piće, a na zogu od buća biti će upriličen revijalni susret profesionalaca i amatera u tom sportu, kao uvod u balotaški turnir koji ce se održati nesto kasnije. 

Za prijave i vođenje turnira zaduženi su Vinko Ursić - Glavanović, Pero Macić Trutanić i Antonio Tonšić Pivac.

 

Memorijalni turnir Ivo Vlahinić, središnji događaj sportskog ljeta, u organizaciji vridnog  Marijana Trutanića Šale, započinje 22.-og srpnja. Očekuje se rekordan broj prijava obzirom da svi naši balunjeri nakon što smo napokon ušli u EU mogu igrati bez radne dozvole. Doznajemo kako su mnogobrojni skauti evropskih klubova (nogometnih, a i onih noćnih) najavili svoj dolazak u špijunsku misiju promatranja mladih talenata.

 

VK Lahor iz Sumartina organizirati će vaterpolo turnir, s početkom 28.07. Organizator napominje kako je zatražena pomoć iz županijske lučke uprave, kako bi se nasula obala na plivalištu, koje je trenutno preduboko, jer zahtijeva od sudionika nadljudski napor plutanja u moru, a na adresu Pamele Anderson odaslana je posebna pozivnica kako bi što više natjecatelja uspjelo preživjeti natjecanje. Za organizaciju je zadužen Pavle Ordić.

 

Za one s manje kondicije, ali ne manje sportskog srca, od 07.08. na legendarnom zogu u Selcima započinje turnir u balotama, bućama ili boćanju. Kad se organizatori usuglase oko pravilnog naziva, javit će nam detalje. Do tada je, za natjecanje je zadužen Antonio Ursić Kovač, a u svrhu unaprijeđenja ovog sporta, biti će kako dozanjemo uređen i teren broj 2, na radost svih štovatelja ove igre.

 

Za ljubitelje tenisa, na terenima u Slivju 13.-og kolovoza obnavlja se popularni Slivje Open, od ove godine opet u ATP programu i samo na korak od proglašenja istog turnirom iz Masters serije. Igrati će se singl, a i parovi s posebnim pravilima. Za sve informacije i organizaciju zaduženi su Goran Antonijević Debeli i Nenad Nižetić Pavlina.

 

Za konac ljeta i kao uvod u zimsku sezonu završavit će se s Kup natjecanjem općinske lige Selca u malom nogometu. Nakon što su svojim igrama uveseljavali sebe i cjelokupnu otočku športsku javnost, i nakon što su Jegeri iznenadjujuće uzeli titulu prvaka ispred favorita MNK Perivoj, s pravom očekujemo vas uzbudljivo kup natjecanje, u kojem kao što je poznato, nema favorita.

 

Negdje u sredini svega navedenog, kao promociju svega onoga što ova naša mala, ali ponosna otočka općina ima za ponuditi, organizator će u Radonji još jednom ispeći vola. Kao i obično, tu ćemo organizaciju povjeriti u sigurne ruke Brač Drinking Teama, predvođenog izbornikom Joškom Matkovićem Radonjom. O točnom datumu ovog sportsko - gastronomsko - scenskog spektakla izvijestiti ćemo vas pravodobno.

 

Za kraj organizatori svim sudionicima i posjetiteljima čvrsto obećavaju da nikome neće biti dosadno uz naglašeno očekivanje Sportsko Lito postane tradicionalan festival selačkog i otočkog sporta koji će našim mladima dati još jedan razlog za ostanak na ovom našem prelipom škoju.Natrag
scroll to top