Posjet ovolikog broja jedrilica u našoj l" />
Austrijski maturalci u Sumartinskoj vali - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Posjet ovolikog broja jedrilica u našoj luci Sumartin svakako je zaslužio našu pažnju. Riječ je o austrijskim maturantima iz Linza koji krstare Jadranom i već nas tradicionalno posjećuju.


 

Prošlog tjedna u sumartinsku  luku uplovilo je 40-ak jahti te nekoliko logističkih brodova. Riječ je o austrijskim maturantima iz Linza koji krstare Jadranom, i već tradicionalno iz godine u godinu  uz suradnju i svesrdnu pomoć naše Turističke zajednice Općine Selca kao jednodnevnu destinaciju odabiru luke Povlja i Sumartin.


Poseban je ovo vid turizma gdje maturanti zajedno sa svom pratećom logistikom zakupljuju jedrilice s kojima krstare Jadranom. Obično koriste postojeće lokalne ugostiteljske objekte gdje se zabava organizira do ranih jutarnjih sati.


Dragi gosti će još nekoliko puta ovog ljeta uljepšati naš porat i pokazati nam da imamo i prirodnih ali i infrastrukturnih preduvjeta za razvoj nautičkog turizma.


Ovime svakako postajemo  značajno nautičko središte, a  treba naglasiti i to da je Općina Selca osigurala sve prostorno - planske preduvjete za ravoj nautičkog turizma (marine) u uvali „Žaganj dolac"  gdje već sada postoji nekoliko ozbiljno zainteresiranih investitora (ulagača). 


 


Foto: I. Dorotić (1. i 2. fotografija)


Foto/Tekst: I. Marijančević (3. fotografija) 


 


Foto: Pozdrav iz Sumartina, 30. lipnja 2013. (Facebook Natrag
scroll to top