U nastavku donosimo novosti iz Povalja uoči za&s" />
Katamaran za sv. Ivana - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

U nastavku donosimo novosti iz Povalja uoči zaštitnika mjesta sv. Ivana i lokalne fešte


 

Ljeto u Povljima (katamaran za Sv. Ivana)Prvi ljetni dani nagovještaju razne zanimljive događaje i novosti u ovom malom bračkom mjestu. Kao uvod u slavlje povaljskog zaštitnika sv. Ivana (24.06.), nakon dugog niza godina pomorske izolacije, danas je u Povlja uplovio katamaran koji je u svim  mještanima probudio lijepa sjećanja na dočekivanje nakadašnjeg „vapora". Sa velikim zanimanjem su se brojali putnici koji izlaze iz broda i izvikivale cifre: trideset, ...četrdeset, ... pedeset!... tu je negdje broj stao.


Danas je u Tičjoj luci otoreno i blagoslovljeno igralište za odbojku na pijesku, a sutra je sv. misa i duhovni koncert Zbora mladih „Sub Pinis" iz Splita.


Također povodom dana sv. Ivana u Galeriji Povlja otvara se izložba kipara Ive Brajevića „Bračke masline i jedan bor", koja je ujedno i otvorenje nove sezone ljetnih izložbi, gdje će u  tjednom ritmu između ostalih izlagati i Ivica Kolumbić, Petar Brešković, Daša Milatić, Branko Bušić i mnogi drugi.


Istodobno, od Punte, gdje se nakon godina mirovanja otvara novi (stari) restoran, preko Rive, do Žala slavi se uz živu glazbu, a kako bi uljepšala događaj u posjetu nam iz Vrboske sa Hvara sa tri gajete sa latinskim jedrima dolazi udruga za tradicijsku plovidbu „Lantina".


Sami blagdan sv. Ivana Krstitelja proslavit će se svečanom sv. misom i procesijom u nedjelju u 18:30 sati. 


Udruga „Galerija Natrag
scroll to top