Prag za PDV podignut na 230.000 kuna - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Prag za PDV podignut na 230.000 kuna


Privatnim iznajmljivačima se, izmjenama Zakona o PDV-u koje se dijelom primjenjuju u ovoj, a dijelom u idućoj godini povećava cenzus za obavezan ulazak u sustav PDV-a.


 

Ministarstvo financija i Porezna uprava RH objavljenim službenim tumačenjem navedenih izmjena u publikaciji „PDV za početnike" od 21. ožujka 2012. na svojoj službenoj internetskoj stranici www.porezna-uprava.hr  otklonili su dilemu u pogledu primjene novih odredbi. Prema istom izvoru povećanje "praga" za obvezatan ulazak u sustav PDV-a primjenjuje se već u ovoj godini. Svi poduzetnici, bez obzira na status, koji do kraja tekuće godine ne ostvare primitke veće od 230.000,00 kn, nisu dužni do 15. siječnja 2013. godine podnijeti prijavu nadležnoj ispostavi Porezne uprave za ulazak u sustav PDV-a, izvijestila je Hrvatska gospodarska komora.


HGK je uputila pojašnjenje, kažu, obzirom na veliki broj upita iznajmljivača zbog različitog tumačenja pojedinih stavaka zakona što je dovelo i do krivih interpretacija.


- Nadamo se da je ovim objašnjenjem otklonjena svaka nedoumica u pogledu primjene navedenih izmjena te vjerujemo da će ovako važne informacije od interesa velikog broja malih poduzetnika, koji sami teško dolaze do njih, i dalje biti javno objavljivane i još dostupnije, rekao je predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama pri HGK Nedjeljko Pinezić. (iPress)


IZVOR: http://www.klub-iznajmljivaca.comNatrag
scroll to top