Kad priroda poludi; Bura i potres u Makarskoj - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Kad priroda poludi; Bura i potres u Makarskoj


Olujna bura što puše u Makarskoj brzinom od osamdesetak, na udare do 110 kilometara na sat, sa zabilježenim orkanskim udarima vjetra od 145 kilometara na sat, pričinila je i štete.


 

Olujni vjetar, prema informaciji Gradskog centra Osejava, oštetio je manje ugostiteljske i druge objekte i pokidao tende, pričinio štete na nekoliko kioska, a potopljene su i dvije brodice u gradskoj luci. Ima manjih oštećenja elektrovodova i nadzemnih telefonskih kabela, štete u park šumama Osejava i Sveti Petar, a štete ima i u maslinicima i vinogradima te na povrtnim kulturama.


Na državnoj cesti D8 kao i na dijelu prigradskih prometnica ima više polomljenih grana koje cestari uklanjaju pa se vozačima preporuča pozornija vožnja.


Zbog bure od jutros u 6 sati u prekidu je trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču. Trajekt Pelješčanka nakon jutrošnjeg isplovljenja iz bračke luke, zbog jakog vjetra u Bračkom kanalu, a posebice bure u Makarskoj, vratio se u Sumartin.


Na Biokovu pada snijeg, visina mu je i do 10 centimetara, a temperatura na najvišem vrhu Svetom Juri spustila se na minus tri Celzijeva stupnja, doznaje se od dežurnog tehničara na televizijskom odašiljaču Gorana Mucića. "Ovo je malo ranija zima jer snijeg na Biokovu nije godinama uobičajen polovicom svibnja", dodao je Mucić.


Na području Makarske jutros se u 5,01 sati osjetio potres umjerene jakosti s epicentrom 17 kilometara sjevernoistočno od Makarske kod mjesta Dragljane, na području Vrgorca. Magnituda potresa bila je 3,1 prema Richteru, a u epicentru intenziteta IV stupnja MCS ljestvice. Po izvješću Seizmološke službe RH, materijalne štete nije bilo.(hina)


Preuzeto: www.aktual.hrNatrag
scroll to top