Na IV. Susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalma" />
IV. Smotra puhačkih orkestara SDŽ - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Na IV. Susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije ove godine po prvi je put sudjelovao i naš Puhački orkestar KUD-a "Hrvatski sastanak 1888".


 

Smotra se održala u sportskoj dvorani u Solinu, jer se ove godine slavi jubilej od 100 godina Gradske glazbe Zvonimir iz Solina.


Publici se prvi predstavio domaćin, a nakon njega nastupio je naš selački orkestar. Pod ravnanjem novog dirigenta Siniše Vukovića Puhački orkestar KUD-a izveo je evergreen "Eviva Espana", te numere iz baleta "Grk Zorba" Mikisa Theodorakisa i popularne songove iz serije "Larin izbor" ("Samo ljubav ostaje" i "Providenca").


 


Uz puhačke orkestre iz Selaca i Solina nastupila je i pučiška limena glazba "Brassčuta", zatim "Ljudevit Bačić" iz Vrgorca, "Mosor" iz Klis-Kose, Big band iz Baške Vode, Gradska glazba Sinj, "Biranj" iz Kaštel Lukšića i Gradska glazba Imotski. Budući da je ovaj susret bio natjecateljskoga karaktera, po ocjeni izbornika Smotre, maestra Harija Zlodre, pobjednik večeri je orkestar iz Kaštel Lukšića, dok je drugoplasirani orkestar onaj iz Klis-Kose.


 


Publika je toplim pljeskom popratila muziciranje naših glazbara, što je stvorilo nov poticaj za daljnji napredak i sudjelovanje na istoj smotri dogodine, također u travnju, što će se dogoditi u Sinju.Natrag
scroll to top