Radio Split: Put križa Siniše Vukovića - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Radio Split: Put križa Siniše Vukovića


Sutra, na Veliki petak, u 14.20 na Radio Splitu će se emitirati "Put križa" Siniše Vukovića, praćen selačkim glagoljaškim napjevima!


 

Veliki petak i Kristova muka trajna su nadahnuća mnogim umjetnicima, a hrvatska ostvarenja predstavljaju se i na smotri Pasionska baština. Mnogi su pjesnici ispjevali sonetne vijence o Muci Isusa Krista. Jedan od uspješnijih je vijenac zvonjelica pjesnika Siniše Vukovića - PUT KRIŽA na selaškoj čakavštini, koji je prije desetak godina objavljen u splitskom časopisu Čakavska rič.


14 soneta u jedanaestercu o 14 križnih postaja, sa završnim petnaestim, magistralnim akrostihom govori autor, istaknuti splitski muzikolog i publicist Siniša Vuković.


Stihovi su popraćeni napjevima Velikog tjedna koje pjevaju Župski mješoviti zbor Krista Kralja i Pučki pivači iz Selaca na otoku Braču, koji su objavljeni i na trostrukom CD nosaču zvuka pučkog glagoljaškog pjevanja.


Posušajte na Veliki petak - 6. travnja iza 14:20sati !


 


Ukoliko Vas interesira kako je to bilo prošle (2011) godine pogledajte ovdje: http://www.hrt.hr/index.php?id=471&tx_ttnews%5Btt_news%5D=68396&cHash=ade64a67eaNatrag
scroll to top