Upozorenje DUZS - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Upozorenje DUZS


DUZS upozorava građane na novi val zahlađenja. Obnovite zalihe namirnica, nabavite opremu za čišćenje, stiže novi snijeg!


 

DUZS apelira: Obnovite zalihe namirnica, nabavite opremu za čišćenje, stiže novi snijeg!


Zbog najava djelomičnog smirivanja vremena do noći s četvrtka na petak, kada se ponovno očekuje mjestimično stvaranje snježnog pokrivača ponajprije u Gorskome kotaru, Lici i Dalmaciji - i na obali, i u unutrašnjosti, vjerojatno i na otocima, Državna uprava za zaštitu i spašavanje apelira na sve službe na terenu i građane da pristupe intenzivnijem čišćenju snijega, posebice pješačkih zona te prilaza institucijama i ustanovama.


 


- Građanima preporučamo da obnove zalihe namirnica, opreme za čišćenje i ostalog što smatraju da će im biti potrebno za nadolazeće dane, obzirom da se od petka poslijepodne te tijekom subote, prema najavama DHMZ-a, očekuje zamjetnije padanje i stvaranje novog snježnog pokrivača.


Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučamo da se ne upućuju na put, posebno ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu.


Građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetujemo da ostanu u svojim kućama i ne izlaze ako nije nužno kako bi se otklonile ili svele na najmanju moguću mjeru opasnosti od ozljeđivanja ili eventualnog smrzavanja sa smrtnim posljedicama.


Za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog vremenskih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućujemo građane da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi - poručuju iz DUZS-a.


 


Upozorenje DHMZ-a za srijedu:


Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije jaka i olujna bura postupno će slabiti. U sjevernim i istočnim krajevima jutros iznimno hladno, ponegdje s maglom.


Pomažu i specijalci


Državna uprava za zaštitu i spašavanje stavila je na raspolaganje pripadnike Državnih intervencijskih postrojbi (DIP), koji su u mogućnosti helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) dostavljati pomoć u hrani i lijekovima stanovništvu u najugroženijim područjima.


 


Pripadnici Državnih intervencijskih postrojbi stacionirani su u Divuljama te će biti angažirani sukladno procjenama Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske te Šibensko-kninske županije.


 


IZGLEDI VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA


DHMZ - Očekuje se prolazno smirivanje vremena. U srijedu djelomice, povremeno i pretežno sunčano. U četvrtak ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom, a zatim se očekuje postupno naoblačenje, na južnom Jadranu  mjestimice kiša i snijeg. U petak umjereno do pretežno oblačno. U Gorkom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno snijeg, nošen burom moguć je i mjestimice na sjevernom Jadranu, a na južnom Jadranu kiša i snijeg. Puhat će većinom slab i umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu će na prijelazu od srijede na četvrtak jaka i olujna bura prolazno oslabiti. Temperatura bez znatnije promjene, a u četvrtak u unutrašnjosti iznimno hladno jutro.


 


Općinski stožer za zaštitu i spašavanje je u stanju pune pripravnosti. Spremni smo za eventualne nove padaline, angažirana je mehanizacija te će se u slučaju potrebe odmah pristupiti akciji čišćenja snijega.


Građane molimo da se aktivnije uključe u čišćenje kolnika ispred svojih kuća kako bi se što prije normaliziralo stanje i dostupnost na svim područjima naše općine.


Vatrogasno vozilo je i dalje na raspolaganju svim potrebnim građanima (091/188-0102) !Natrag
scroll to top