U povodu blagdana Svetog Ante Opata, fijere u No" />
Zajednički koncert u Novom Selu - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

U povodu blagdana Svetog Ante Opata, fijere u Novom Selu, puhački orkestar KUD-a "Hrvatski sastanak 1888" i župski mješoviti Zbor Krista Kralja iz Selaca, održali su svečani koncert!


 

U povodu blagdana Svetog Ante Opata, fijere u Novom Selu, puhački orkestar KUD-a "Hrvatski sastanak 1888" i župski mješoviti Zbor Krista Kralja iz Selaca, pod dirigentskim vodstvom Siniše Vukovića održali su svečani koncert u mjesnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije.


Budući da sve do blagdana Svijećnice (Kandalore) po starinskom običaju traje Božićno vrijeme, ovaj je koncert bio u ozračju božićno-novogodišnjih pjesama što su izvedene na dvama zadnjim koncertima u Nerežišćima i Selcima. S obzirom na to da je novoselska župska crkva titulirana po našoj nebeskoj Majci, selački je zbor otpjevao svoj vlastiti napjev "O Marijo, slavna Djevo", a zajedničkim snagama zbor i orkestar izveli su poznatu marijansku pjesmu "Zdravo Djevo". Posebno oduševljenje kod publike izazvale su upravo izvježbane "Selaške kolendre", prilagođene za zbor i orkestar, koje su postale pravi "hit" nakon zadnjih koncerata.


Publika je toplo i s oduševljenjem primila izvedbu svojih susjeda, a lijepim riječima okupljenima u publici i glazbenicima u ansamblima obratio se i župnik fra Miro Ančić. Koncertu je bio nazočan bivši i selački i novoselski župnik don Stanko Jerčić, a pri kraju se koncertu pridružio i još jedan bivši novoselski župnik: don Jakša Rubinić. Don Stanko je ovom prilikom bio "dežurni" fotograf, čije fotografije iz don Jakšinog aparata koristimo za ilustraciju ovog članka. Eh, da nije bivših novoselskih župnika...


Inače, unutrašnjost novoselske crkve temeljito je obnovljena nakon dugotrajnih radova. Na sam blagdan mjesnog patrona, Svetog Ante opata  u utorak, svečano bogoslužje predvodit će bračko-hvarsko-viški biskup msgr. Slobodan Štambuk.  


 


 


 


 


 


 


 Natrag
scroll to top