Izložba skulptura Slavena Štambuka - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Izložba skulptura Slavena Štambuka


U supetarskom hotelu „Kaktus“ danas se u 20,00 sati otvara izložba skulptura u kamenu Slavena Štambuka, kipara i glazbenika iz Postira, rodom iz Selaca


 

SLAVEN ŠTAMBUK rođen je 10. 11. 1970. godine  u Splitu, gdje je završio klesarski design. Likovnu obradu kamena učio je kod prof. Radoslava Duhovića koji je neko vrijeme klesao za poznatog kipara Ivana Meštrovića. Po završetku škole Slaven se vraća na rodni otok Brač gdje nastavlja živjeti i raditi.


Život na otoku ima brojne izazove kao što je »borba« s kamenom, s njegovom težinom i tvrdoćom. Nakon duga i strpljiva rada nastala su mnoga zanimljiva djela. Neka od njih nalaze se i izvan Hrvatske.


Slaven pripada velikoj obitelji klesara Štambuka iz Selaca na Braču koja već nekoliko stoljeća njeguje tradiciju ručne obrade kamena. Neki od njegovih predaka bili su profesori klesarstva na likovnoj akademiji u Beču.


Osim kiparstva Slaven se bavi i glazbom. Svira nekoliko instrumenata, sklada šansone i piše poeziju. Od 1995. živi u Postirima sa svojom obitelji. Ljepota mora i kamena posebna su inspiracija za mnoga njegova umjetnička djela.Natrag
scroll to top