NOĆAS u tri sata prelazimo na noćno računanje vr" />
Počinje zimsko računanje vremena - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

NOĆAS u tri sata prelazimo na noćno računanje vremena. Hrvatska i cijela Europa (osim Islanda), u tri će sata kazaljke pomaknuti sat unazad što znači da ćemo spavati sat dulje.


 

NOĆAS u tri sata prelazimo na noćno računanje vremena. Hrvatska i cijela Europa (osim Islanda), u tri će sata kazaljke pomaknuti sat unazad što znači da ćemo spavati sat dulje.


 


Mrak će padati sat ranije, a povratak na ljetno računanje vremena čeka nas tek u zadnjem vikendu užujka, u noći sa subote na nedjelju.


Ljetno računanje vremena 2011. godine završava u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata pomicanjem sata za jedan sat unatrag, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo. Ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem sata za jedan sat unatrag sutra, 30. listopada, vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.


Zbog završetka ljetnog računanja vremena i prelaska na zimsko računanje doći će i do nekih promjena  u prometu. Primjerice zbog  pomicanja sata za jedan sat unatrag u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata, svi vlakovi koji tada voze na prugama Hrvatskih željeznica bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima, koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova, navode iz HŽ-a.Vlakovi će, dakle, stizati po voznom redu, bez kašnjenja, ali će jedan sat čekati u kolodvorima kako bi se prilagodili srednjoeuropskom zonskom vremenu, napominju u HŽ-u.


Riječ je o šest vlakova i to jedan par vlakova na relaciji Beograd-Villach i obrnuto, jedan par vlakova na relaciji Zagreb-Split i obrnuto te vlakovi na relacijama Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.Svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme, podešavaju se da daju trenutačno važeće vrijeme. Također svi izvršni radnici koji rade u to vrijeme, pripremljeni su i upoznati sa svojim dužnostima kako bi se prilagodba obavila na propisan način, navode u HŽ-u.


Osim navedenih promjena obavještavamo i vozače o obveznom korištenju svjetala u prometu preko dana !Natrag
scroll to top