Pozivamo vas na predstavu "Šjora File" am" />
Šjora Filomena u Selcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Pozivamo vas na predstavu "Šjora File" am. kazališta Bracera iz Supetra, u Selcima, 28.10.2011. (petak) u kino dvorani s početkom u 20 sati!


 

Najnovija uspješnica supetarskih kazališnih amatera, "Šjora File", dolazi i u Selca!


Svojedobno je Vanča Kljaković za HNK u Splitu lokalizirao na splitsku čakavštinu i na scenu postavio tekst napuljskoga glumca i pisca Eduarda De Filippa "Filomena Marturano", a s naslovom "Šjora File".


Ovaj popularni, ali izuzetno zahtjevan tekst poslužio je bračkim kazališnim amaterima, amaterskom kazalištu "Bracera", kao polazište za predstavu. Smjelost da se uhvate u koštac s ovakvim tekstom ovaj put se isplatila, tako da je ovaj pothvat podigao ovu vrijednu družinu entuzijasta i ljubitelja kazališta na jednu novu razinu.


De Filippov tekst pun je životnih, sočnih trenutaka, sličica krajnje bijede i bogataške bešćutnosti, ali i smijeha, gdjekad otvorenog i srdačnoga, gdjekad ipak i gorkog.


Ovaj se tekst definira kao komedija, no on je pun teške drame koja se valja u pozadini, pun je potisnute gorčine, tuge.


Posebno treba istaknuti Klaru Bjažević u ulozi šjore File, koja je bez velike geste, suzdržano i s pravom mjerom iznijela ovu ulogu. Također dobar bio je njezin partner, Ivica Roić, kao Dujam Špurjan, koji je ujedno prilagodio tekst za potrebe "Bracere". I ostale uloge našle su primjerene tumače, a to su Tonijela Marinelić kao Roža te Jozo Omerović kao Šime.


SELCA,  28. listopada (petak) 


Kino dvorana s početkom u 20 sati


Ulaznica; 20kn odrasli / 10kn djeca i učenici Osnovne škole  Natrag
scroll to top