Stiže zahladnjenje - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Stiže zahladnjenje


Nakon iznimno dugog i sparnog ljeta na vidiku je dolazak hladne fronte. O čemu se točno radi, pročitajte u nastavku...


 

Naime prema prognozama već u petak hladan zrak bi trebao stići do sjevera Italije i sjevernog Jadrana što će potaknuti stvaranje sekundarnog ciklonalnog centra na spomenutom području. Zbog toga će u petak na sjevernom Jadranu uslijediti naoblačenje s kišom, a do večeri kiša će se proširiti na čitavu Dalmaciju. Zapuhat će umjereno do jako jugo, tako da će se još zadržati toplo i vrlo toplo, iako pokoji stupanj Celzijev manje u odnosu na četvrtak.


Glavnina promjene vremena "pogodit" će Hrvatsku tijekom subote. Preko Jadrana će se kretati ciklona dalje na jugoistok, a u njenoj pozadini stići će vrlo hladan zrak što će uzrokovati pravi temperaturni šok! Iz babljeg ljeto u samo jedan dan gotovo da ćemo imati ranozimski dan! Bit će oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će u Gorskom Kotaru i Lici okrenuti na snijeg iznad 1200m nadmorske visine, a ponegdje će spustiti i nekoliko stotina metara niže. Mjestimično će pasti i preko 20cm snijega. Prvi ovojesenski snijeg izgledan je i u višim predjelima Dalmacije: na višim predjelima Biokova, Dinare i Kamešnice.


Zapuhat će jaka i olujna bura koja će lokalno imati i orkanske udare u večernjim satima. Pad temperature zraka bit će vrlo izražen. Primjerice, ovoga vikenda u Kninu je temperatura zraka bila do 31°C, a u nadolazeći vikend spustit će se za oko 25°C! U subotu će u nižim predjelima Like i Gorskog kotara biti tek pokoji stupanj iznad 0°C, a jednoznamenkaste vrijednosti danju su moguće i u velikom dijelu zemlje. Uz obalu i na otocima Dalmacije najviše dnevne temperature zraka trebale bi biti od 10 do 15°C.


U nedjelju će oborine slabiti, a moguća i sunčana razdoblja, no uz olujnu i orkansku buru bit će vrlo hladno za ovaj dio godine!


Nemojte dakle reć da vas nismo navrime upozorili...


www.braconline.com.hrNatrag
scroll to top