Teatar Rugantino ponovno u Selcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Teatar Rugantino ponovno u Selcima


Zbog bolesti glumice Rugantino igra u Selcima sa svojom drugom uspješnicom - Nitko, ali nitko nikad nije tako igrao Fausta / komedija / 26.07.2011. - utorak Kino dvorana u 21 sat / Ulaznica 30kn


 

S jedne strane Hübner, s druge Sokolović, Faust pred nama, a Göthe nad nama, zasigurno odnekud zagledan u svu tu lepezu likova koje izvode:


NITKO, ALI NITKO NIKAD NIJE TAKO IGRAO FAUSTA 


Linda Begonja / Ana Vilenica  i   Draško Zidar


 


Ova Rugantinova predstava nastala je po motivima poznatog njemačkog teksta GRETICA, stranica 89. To je priča o kazalištu ispričana na primjeru proba jedne scene sa stranice 89 iz Götheovog Fausta.


 


A scena je sljedeća: Stari Faust prodao je svoju dušu Mefistu ne bi li kupio mladost i zaveo Greticu. Da bi u tome uspio podmeće joj kutijicu s nakitom... I tu počinje naša predstava. Prvenstveno kroz odnos redatelja i glumice igramo se različitim tipologijama i procesima nastanka scene sa stranice 89.


 


E, sad, što je nama Faust? I zašto baš taj komad? Možda, da bi, poput nihiliste i razbijača iluzija - Mefista - demistifcirali jedan svijet koji upravo počiva na iluzijama i, potom, budući da i sami u tom svijetu živimo, otvorili glumcima prostor za - stvaranje nove iluzije. U idiomu scenskog minimalizma, usredotočivši se na glumce, stvorili smo duhovitu i povremeno dirljivu kazališnu iluziju. Dva glumca, zapletena u igru svlačenja i oblačenja različitih karaktera, superiorno, nadahnuto i s lakoćom izvode svoje stilske vježbe pokazujući "tisuću glumačkih lica" i pozivajući publiku da zaviri u taj intrigantni prostor iza zastora.


 


Suautor i redatelj Zijah A. Sokolović uspješno dirigira prirodom njihovih ljudskih osjećaja (ljubavi, radosti, straha, boli...) te ih u konačnici na inteligentan i suptilan način pretvara u niz duhovitih situacija.


 


Sve u svemu, ovo je romantično vesela i duhovito tužna predstava o zavedenim ljudima koji iako različiti po karakterima i sudbinama, žive svoju ljubav prema kazalištu, otvarajući svoje predstave kao kutijice sa nakitom...Natrag
scroll to top