Ovaj vikend crkveni Zbor Krista Kralja gostuje u" />
Gostovanje Zbora Krista Kralja - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Ovaj vikend crkveni Zbor Krista Kralja gostuje u Varaždinu! Više pročitajte u nastavku


 

Od 13. do 15. svibnja naš župski mješoviti Zbor Krista Kralja gostovat će u Varaždinu. Inicijator gostovanja je naš Selčanin Ervin Nižetić, koji već dugo živi i djeluje u ovom gradu na sjeveru Hrvatske.


U petak će naš Zbor pjevati na svečanoj svetoj misi u Župi Svetog Nikole u Varaždinu (u 19 h), a nakon toga će održati koncert selačkih pučkih napjeva, u kojima će bit predstavljeno kompletno pjevanje naše župe: korizmeni napjevi, te marijanske i božićne pjesme. U pauzama među blokovima koncerta, izrecitirat će se po jedna pjesma Zlatana Jakšića, Ante Nižetića, Neve Kežić, Drage Štambuka i Siniše Vukovića, tako da osim pjevanja, domaćinima predstavimo i našu čakavsku selačku dionicu.


U subotu Zbor odlazi na izlet u dvorac Trakošćan, gradove Lepoglava i Ludbreg, te na agroturističko gospodarstvo "Crnko" u blizini Varaždina. Navečer će Zbor ugostiti domaćin Ervin Nižetić.


U nedjelju ujutro, nakon doručka, naši pjevači odlaze na hodočašće u Mariju Bistricu, a nakon toga preko Stubice i Sljemena dalje za Zagreb. Pjevanu svetu misu služit će u Zagrebačkoj katedrali, nakon čega će posjetiti Kamenita vrata i Gornji Grad, te Trg bana Jelačića i HNK. Poslije toga autobusom će se zaputiti prema Splitu i trajektom u pola noći zaploviti prema Braču.Foto: Zbor s biskupom Štambukom na njegovoj XX. obljetnici biskupstva u SelcimaNatrag
scroll to top