Javna tribina SDP-a u Selcima - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Javna tribina SDP-a u Selcima


U Selcima je 21. veljače održana tribina SDP-a s temom " Hrvatska u predizbornoj godini ". Gosti tribine bili su saborski zastupnici Arsen Bauk i Nenad Stazić.


 

U Selcima u organizaciji SDP Selca 21. veljače održana je javna tribina sa temom „ Hrvatska u predizbornoj godini". Posebni gosti i predavači na tribini bili su saborski zastupnik Nenad Stazić i predsjednik ŽO Splitsko-dalmatinske županije Arsen Bauk.


Domaćin, a ujedno i predsjednik općinske organizacije Adi Neimarlija nakon uvodne riječi izlaganje je prepustio kolegama.


U svom obraćanju  Bauk je upozorio na infrastrukturno stanje našeg otoka koje je iz godine u godinu sve lošije. Posebno se osvrnuo na problem „ Jadrankamena" nekada perspektivne kompanije koja se zahvaljujući nekvalitetnom pa i koruptivnom  vodstvu raspada i upitan je njegov opstanak.


Danas se suočavamo sa problemom nedostatne i propale infrastrukture na našem otoku! Nije novost činjenica na koju nas je upozorio Bauk. Ali novost je ono što je Bauk naglasio kao način kojim bi SDP nastojao smanjiti neravnomjernost u dodijeljenim državnim sredstvima među općinama. „Nužno je omogućiti veću samostalnost općina u raspolaganju vlastitim prihodima": rekao je Bauk.


 


Nakon Bauka prisutnima se obratio saborski zastupnik Nenad Stazić.


 I u njegovim riječima osjetila se jaka želja za promjenom stanja i politike u državi.


„Kakva je to vlast koja štiti velike dioničare neoporezujući njihove kapitalne dobitke, a istodobno zaračunava porez na rabljene automobile naših građana kojima oni ne predstavljaju prestiž već potrebu": zapitao se Stazić. Izrazio je svoju nadu da Hrvatsku ipak neće sustići sve ono o čemu svakodnevno saznajemo iz medija, a kroz što danas prolazi Egipat i ostale arapske zemlje. Naglasio je kako sljedeću vlast čeka krvava borba.


 „Želim da se napokon izvučemo iz ovog gliba": zaključio je Stazić.


 


Na kraju izlaganja dvaju saborskih zastupnika pokrenula se javna rasprava.


Bilo je jako puno pitanja, komentara ali i kritika koje su prisutni uputili našim gostima.


Iznijeli su tu naši mještani i drugi naši otočani brojne probleme koji sputavaju otok. Jedan naš Povljanin upitao se što se to događa sa hotelom u Povljima koji je nekada zapošljavao četrdesetak ljudi, a danas propada?  Što se to događa sa škverom u Sumartinu koji je danas na rubu opstanka?  Upitali su se kako stati na kraj privatnicima koji kupuju ovakve za otok strateški važne objekte, te vođeni vlastitim interesima i na štetu zajednice puštaju ih da propadaju? Bauk je imao odgovor i na ovo pitanje. On rješenje vidi u uvođenju poreza na takve građevine koje leže neiskorištene. „Sigurno vrlo efektno rješenje": zaključili su prisutni.


 


 Rasprava bi se sigurno nastavila jako dugo jer su prisutni imali još jako puno pitanja za naše goste, no predsjednik općinske organizacije Adi Neimarlija upozorio je kako ovo nije posljednja tribina koja će se održati u Selcima, pa ona pitanja koja nisu vezana uz temu ove javne tribine neka ipak ostanu za neki od sljedećih puta. A taj sljedeći put zasigurno svi nestrpljivo očekujemo.  Iako je ostalo još neodgovorenih pitanja sudionici tribine zasigurno imaju jasniju sliku što bi to SDP napravio sa našim ali i drugim otocima kada bi došao na vlast. Problema ima u izobilju i posla SDP-ovcima neće nedostajati dobiju li povjerenje građana na sljedećim parlamentarnim izborima.


 


Općinska organizacija SDP-a SelcaNatrag
scroll to top