Osnovana područnica HGSS-a na Braču - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Osnovana područnica HGSS-a na Braču


Osnivanjem područnice Hrvatske gorske službe spašavanja od jučer, 18. siječnja 2011. naš otok postaje sigurnije mjesto za život i rad!


 

Na sastanku održanom jučer u supetarskoj Gradskoj vijećnici uz predstavnike HGSS-a iz Splita pročelnika Vinka Prizmića sa suradnicima okupili su se i predstavnici otočkih općina i grada Supetra te predstavnici svih službi od posebnog značaja za sigurnost otoka (policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca, lučke kapetanije i sl.).

Predstavljajući voditelja bračke obavještajne točke HGSS-a, Slavena Nižetića iz Selaca, pročelnik Prizmić je naglasio kako njenim osnivanjem naš otok podiže razinu sigurnosti te će u slučaju opasnosti HGSS biti sposobna bez odgađanja djelovati na ovom području, a za slučaj potrebe angažiranja većih snaga biti će kvalitetno umrežena s cijelom službom.

Na sastanku je okupljenima predstavljen i projekt tzv. sigurnih karata i tematskih vodiča. Prema riječima voditelja projekta Rudolfa Schwabea i Fee Munitić cilj je sigurnim kartama neurbanih prostora u dogledno vrijeme prekriti cijelu državu kako bi se ti prostori što bolje prezentirali ali istovremeno učinili i  sigurnijim. Karte i vodiči koji uz njih idu su vrhunske kvalitete, sve je provjereno GPS-om, a podaci se provjeravaju putem GPS-uređaja i redovito ažuriraju.

Ideji pristupanja našeg otoka ovom projektu a sve u cilju omogućavanja turistima da se bolje pripreme i sigurnije kreću po prostoru otoka Brača načelnu su podršku dali svi sudionici skupa te je donesena odluka da se u najkraćem mogućem roku u koordinaciji sa HGSS-om osnuje radna skupina zadužena za izradu takve karte.


Preuzeto s Bračoline!Natrag
scroll to top