Nakon ljetnih praznika u školske će klupe" />
Za 560.000 učenika u ponedjeljak počinje škola - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Nakon ljetnih praznika u školske će klupe 6. rujna sjesti oko 560.000 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih je 40.045 prvašića


 

 Nova školska godina 2010./2011. počinje i za 50.542 učenika prvih razreda srednjih škola. Najviše ih je upisano u četverogodišnje programe srednjeg obrazovanja, zatim u gimnazije te u trogodišnje programe. Po podatcima ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, lani je bilo upisano 41.168 đaka u prvi razred osnovnih škola, što je za 1123 više nego ove godine. Ovogodišnji naraštaj prvašića u osnovnim školama najmalobrojniji je do sada, ali i najmanji koji ćemo imati jer od sljedeće godine broj prvašića ponovno počinje polagano rasti.


Od 2004. do 2010. broj prvašića u osnovnim školama neprestano je u padu, a u tih šest godina broj učenika je smanjen za više od 20 posto, odnosno za više od 10 tisuća. Učenike je pozdravio i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs zaželjevši prvašićima da zadrže djetinje oduševljenje, ostvare nova prijateljstva te da im učenje bude radosno i uspješno.


´Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola želim školovanje koje će ih svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i prihvaćanjem te učitelje koji će im, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravna puta´, poručio je ministar Fuchs.


(Hina)Natrag
scroll to top