Gostovanje slovačkih učenika - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti


Općina Selca je bila domaćin srednje umjetničke škole (19. - 26. lipnja). Suradnja je to koja se nastavlja već u siječnju 2011. posjetom naših učenika Republici Slovačkoj!


 

U sklopu suradnje naše općine te gradova iz Republike Slovačke kao i gradova Lipik i Pakrac, a sve s poveznicom dr. Martina Kukučina u Selcima smo ugostili grupu učenika srednje umjetničke škole iz grada Kežmaroka (republika Slovačka).


Ovo je prva razmjena učenika na međudržavnoj razini a uzvratni posjet imamo u mjesecu siječnju kada naši učenici odlaze na zimske praznike (Visoke Tatre).


Slovačka delegacija poklonila je općini Selca vrijednu brončanu skulpturu dr. Martina Kukučina koja će biti postavljena u Selcima u čast i spomen ovog velikog Slovačkog književnika koji je bio naš prvi općinski liječnik.


Izuzetno smo ponosni što smo uspjeli realizirati ovu prvu razmjenu učenika te želimo da ovo postane tradicija kroz brojne nadolazeće naraštaje. Idealan je to način razvijanja i njegovanja prijateljskih veza s dragom nam i prijateljskom Republikom Slovačkom. 
Natrag
scroll to top