Kumovi - tako bi se mogla nazvati ova neobična p" />
Brački kumovi... - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Kumovi - tako bi se mogla nazvati ova neobična priča koja započinje telefonskim pozivom u ured TZ grada Supetra, donosi brački portal braconline.com.hr


 

Jednog sasvim običnog dana u uredu  Turističke zajednice grada Supetra zazvonio je telefon na koji se, kao i obično javila Martina Rendić, turistička informatorica. Očekujući jedno od uobičajenih pitanja nemalo se iznenadila kada je s druge strane žice muški glas zatražio pomoć u - nalaženju  kumova za svoje vjenčanje.

„Iako već dugo godina radim u Turističkoj zajednici ovaj me upit potpuno šokirao"- priča Martina,  „Ugodan muški glas kazao je kako su on i njegova djevojka zakazali vjenčanje u Supetru za ovu subotu ali su na žalost ostali bez kumova. Naime, njihovi kumovi u međuvremenu su se rastali i tako su se Zagrepčani Igor Iveković i Ivana Šobota   našli na mukama. Trebalo je na brzinu pronaći nove kumove, a Igor se dosjetio zatražiti pomoć u Supetru", objašnjava.

„Turistička zajednica bila je najlogičniji izbor, jer ovdje nemamo nikoga poznatog. Naši kumovi su se u vremenu od prijave našeg vjenčanja  rastali a mi smo se našli u problemu. Bili smo očajni, do vjenčanja je ostalo samo četiri dana i onda sam se dosjetio da bi nam možda mogli pomoći u Turističkoj. Znao sam da je ovaj poziv čudan i da postoji mogućnost da nitko ne reagira. Nakon razgovora s Martinom preostalo nam je samo nadati se... „ kazuje Igor.

Martina pak nije dugo razmišljala,  već se istoga dana javila Igoru obećavši mu da će ona biti kuma i da će do subote svakako pronaći i kuma.
Potom je nazvala svoga prijatelja Marka Litovića koji je kao i Martina član amaterske kazališne skupine „Bracera" iz Supetra. „Pomislio sam da se ovdje možda radi o skrivenoj kameri, ali sam odmah pristao pomoći uz uvjet da organiziraju i momačku večer" - kroz smijeh objašnjava Marko i dodaje „ Naš prvi susret i upoznavanje sa ljudima kojima smo obećali biti kumovima dogovoren je u subotu točno u podne u kafiću „Lanterna" na rivi.  Martina i ja smo došli  petnaestak minuta prije, i kad smo vidjeli dolazak dvoje poprilično zbunjenih mladih ljudi, zaključili smo da bi to mogli biti naši mladenci. Kada su naručili dvije kave s mlijekom zamolio sam vlasnika Lanterne moga prijatelja Nikolu Damjanović da im servira kave u čijoj je pjeni ispisano  „Sretno mladenci" i „Igor i Ivana". Dok su oni u nevjerici gledali u ispisanu pjenu od kave, doletjeli smo Martina i ja".


 


Igor I Ivana ispričali su svojim budućim kumovima kako su za svoje vjenčanje odabrali upravo Supetar u koji su došli na svoje  prvo zajedničko ljetovanje, te su htjeli da njihovo vjenčanje bude upravo u mjestu uz koje ih vežu tako lijepe i romantične uspomene.
Ugodno iznenađeni dočekom u Supetru dogovorili su se za vjenčanje koje je zakazano za 17 sati u Galeriji Ivana Rendića, ne znajući da tu iznenađenjima nije kraj...

Nakon ceremonije vjenčanja, po izlasku iz Galerije pjesmom su ih dočekali članovi kazališne družine „Bracera" zasuvši ih rižom i ružinim laticama.

„Sav uzbuđen i pomalo zbunjen netom poslije vjenčanja otvaram vrata od Galerije kad nas je odjednom  zasula kiša  riže i cvjetnih latica. lvana je bila u totalnome šoku, zaplakala je... a i ja sam zasuzio...bili smo stvarno dirnuti" kazuje Igor.
Veselje nije moglo proći bez zafrkancije  Bračana na svoj račun pa je Zagrepčanima rečeno kako će članovi „ Bracere" sakupiti svu rižu koju su bacili kako bi skuhali rižot za ručak.

I to, naravno crni, brački - onaj kad se „bile riži skuhaju i ugasi svitlo".
Vesela povorka uz pjesmu i smijeh nastavila je šetnjom po rivi primajući čestitke slučajnih prolaznika, a druženje mladenaca Igora i Ivane Iveković sa supetarskim kazalištarcima nastavilo se do duboko u noć.
I upravo kao što je rekla Martinina majka koja joj je uz suze odmah savjetovala da pristane biti kuma ljudima koje uopće ne poznaje -  ovo može biti početak jednog divnog prijateljstva...


Izvor: www.braconline.com.hrNatrag
scroll to top