S obljetnice rođenja Martina Kukučina - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti


Povodom svečanog obilježavanja 150-te obljetnice rođenja velikog slovačkog pisca, dr. Martina Kukučina hrvatske delegacije posjetile Slovačku.


 

Delegacije gradova Pakraca i Lipika te Općine Selca, na poziv načelnika Općine Jasenova, rodnog mjesta dr. Martina Kukučina, velikog slovačkog pisca, u vremenu od 14. do 16. svibnja 2010. godine boravila je u Slovačkoj.


U ime općine Selca svečanosti su prisustvovali općinski načelnik Ivica Škrpaca i zamjenik načelnika Ivan Marijančević.


 


Povod je proslava 150. obljetnice rođenja Martina Kukučina, koji je jedan dio svog života proveo u spomenutim mjestima. 


Uz samu delegaciju na putu su bili KUD «Seljačka sloga» iz Prekopakre, KUD «Zeleni gaj» iz Gaja i klapa «Morbin» s Brača.


 


Ciljevi posjete, koji su ostvareni, bili su ostvarivanje suradnje na razmjeni učenika. Naime naša će djeca otići na skijanje u Tatre, a djeca iz Slovačke u lipnju dolaze na Brač. Posjet je i nastavak uspješne suradnje te uspostavljanje novih kontakata kako na kulturološkom tako i na gospodarskom planu.


 


Za vrijeme boravka u Slovačkoj posjetili smo mjesta Revucu, Dolny Kubin i Jasenovu, gdje su članovi naših kulturno - umjetničkih društava imali nekoliko uspješnih nastupa.


 


Interesantan je bio prijam gradonačelnika Dolny Kubin, gdje su gradonačelnik Pakraca mr.sc. Davor Huška, gradonačelnik Lipika Antun Haramija i načelnik općine Selca Ivica Škrpaca, zalijevali lipu « Sutkova sveta « (spoj/zajedništvo svijeta). Voda je bila iz rijeke Pakre.


 


 


 
Natrag
scroll to top