U Selcima se je prošli tjedan održao semi" />
Održan seminar za nove suradnike HGSS-a - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

U Selcima se je prošli tjedan održao seminar za nove suradnike HGSS-a, stanice Split.


 

Hrvatska Gorska Služba Spašavanja stanice Split u Selcima održala seminar za nove suradnike. Seminar je održan pod vodstvom; instruktora Mladena Mužinića, dr. Mirjane Antunović, Rudolfa Schvabe (orijentacija i kartografija) , dr. Tihomira Eterovića (voditelja hitne pomoći za otok Brač) te Slavena Nižetića (člana HGSS-a i speleološkog društva « Profunda « ).


 


Na samome početku polaznici su bili upoznati s povijesnim činjenicama i misiji HGSS-a te je tom prilikom bio prikazan kratkometražni film samih akcija spašavanja od osnutka HGSS-a do danas. Tema seminara je bila « Opasnost u planini «, « Prva pomoć «, « Kartografija i meteorologija «, a najzanimljiviji dio je bila terenska obuka prilikom koje su polaznici imali priliku suočiti se s improviziranom akcijom spašavanja.


U samoj akciji spašavanja polaznici su dobili poziv za pomoć koji je sadržavao mjesto i koordinate unesrećenog. Putem GPS prijemnika morali su pronaći položaj unesrećenoga na zemlji, organizirati pristup te izraditi improvizirana nosila za prebačaj unesrećenoga.


 


Seminaru su prisustvovali članovi DVD-a Selca, DVD-a Bol i članovi speleološkog odsjeka - planinarskog društva « Profunda «.


 


Za selca.hr: Tino ŠtambukNatrag
scroll to top