Od ponedjeljka 22. ožujka više od 250 rad" />
Jadrankamen u štrajku - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Od ponedjeljka 22. ožujka više od 250 radnika Jadrankamena u općem štrajku !


 

Radnici pučiškog "Jadrankamena", njih više od 250, počeli su u ponedjeljak u 10 sati štrajkati jer nisu primili plaću za veljaču. Poručuju da uprava nije ispoštovala odredbe sporazuma potpisanog 25. veljače.

Zbog toga je u Pučišćima, bračkom kamenarskom središtu, stao rad u kamenolomima, a ugasile su se i proizvodne trake u pilanama. Štrajk je organizirao Nezavisni sindikat "Jadrankamena".

"Jadrankamen", čiji je većinski vlasnik Bruno Orešar, prehranjuje više od 300 obitelji, uglavnom s pučiškog i selačkog područja.

Prošlog mjeseca izbjegnut je štrajk nakon čega su Nezavisni sindikat i uprava potpisali sporazum koji sindikatu daje pravo da u slučaju njegova kršenja može organizirati obustavu rada bez prethodnog postupka mirenja.

Uprava "Jadrankamena", Miodrag Stančić i Ivica Dominis, pokušali su u izravnom razgovoru uvjeriti radnike da odustanu od štrajka, ali u tome nisu uspjeli. I jedni i drugi drže kako je "Jadrankamen" u teškoj situaciji, no dok uprava smatra kako je uzrok tome globalna kriza, u sindikatu drže da su probleme stvorili nagomilani grijesi u poslovanju.

Prije privatizacije "Jadrankamen" je bio perjanica bračkog gospodarstva i hrvatske kamenarske industrije.


Ivica Radić / EPEHA


 


Izvor: www.slobodnadalmacija.hrNatrag
scroll to top