Specijalizirani američki časopis " Islands " zak" />
Brač - jedan od najpoželjnijih svjetskih otoka - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

Specijalizirani američki časopis " Islands " zaključio: Brač među deset svjetskih otoka najboljih za život!


 

Američki časopis « Islands « (Otoci) uvrstio je Brač među 10 najpoželjnijih otoka za život na svijetu. Riječ je o specijaliziranom časopisu koji se tiska u milijunskoj nakladi i čita po cijelom svijetu.


Po izboru američkog časopisa, uz Brač na top listi najpoželjnijih svjetskih otoka nalaze se Big Pine Key na Floridima, Kreta u Grčkoj, Waiheke na Novom Zelandu, Curacao u Nizozemskim Antilima, Maui na Havajima, Nevis na Karibima, Lomgkawi u Maleziji, Grand Cayman u Karipskome moru i Panan u Tihom ocenau.


Svi su oni promaknuti u otoke snova za ugodno i kvalitetno življenje. Brač je poželjan za život, stoji u časopisu, zbog čistoće zraka i mora. To je jedan od najljepših i najvećih otoka u Dalmaciji s mnogo maslina i s prekrasnim čistim pješčanim i kamenim plažama.


Povezanost s kopnom je izvrsna a bogata gastronomska ponuda sastoji se od svježe ribe, školjki, domaće janjetine i sira.


Hvale i crno vino plavac. Ljudi su opušteni, ocijenili su novinari američkog časopisa, život im se ne sastoji samo od rada, nego za razliku od Amerikanaca, znaju uživati pijući kavu u kafićima na rivi pokraj mora. Život na Braču, zaključili su, odvija se umjerenom brzinom, baš onako kako treba.


Uočili su da sva priobalna mjesta imaju crkvu smještenu u središtu, nadomak mora, ali je svaka na svoj način posebna i zanimljiva.


 


Izvor: SD 13.11.2009


Ivica Radić / EPEHA 
 
Natrag
scroll to top