S malim zakašnjenjem donosimo novost o ob" />
Hrvatski olimpijski dan u OŠ Selca - Općina Selca
Disable Preloader

Novosti

S malim zakašnjenjem donosimo novost o obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana pod motom: " Odjenite bijelu majicu kao simbol mira, prijateljstva i sporta - budite dio hrvatske obitelji! "


 

Hrvatski olimpijski dan-"ODJENITE BIJELU MAJICU KAO SIMBOL MIRA, PRIJATELJSTVA I SPORTA - BUDITE DIO HRVATSKE OBITELJI"


« Hrvatski olimpijski odbor utemeljen je 10. rujna 1991. godine. Privremeno priznanje MOO-a slijedilo je 17. siječnja 1992. , što nam je omogućilo sudjelovanje na 16. zimskim olimpijskim igrama u Albertvilleu i 25. ljetnim olimpijskim igrama u Barceloni.

Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske 10. rujna 2007. godine po prvi puta organizirali su obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana na spomen ulaska Hrvatske u Međunarodni olimpijski odbor.


 


Svojim projektom Hrvatski olimpijski odbor želi potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojim žive i rade, a to su šetnja ili vožnja biciklom, trčanja, pa sve do sudjelovanja na različitim sportskim natjecanjima. « Izvor: http://skolski-sport-siska.hr/


Kao i u svim školama u Hrvatskoj, i u Selcima je raznim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan, a organizator je bila Osnovna škola Selca.


Oko 60 učenika viših razreda OŠ Selca  na razne je načine obilježilo ovaj dan. Ravnatelj škole Marijo Španja, prof. uvodnim je predavanjem objasnio učenicima važnost Hrvatskog olimpijskog dana, a kao dio edukacije i vlastitog doprinosa u ovom Danu učenici su formirali olimpijske krugove na malonogometnom igralištu uz pomoć prof. Šerića i ravnatelja škole.


Ostatak dana učenici su se bavili raznim olimpijskim disciplinama u okviru programa TZK-a.


Više pogledajte u priloženim fotografijama!Natrag
scroll to top